26 augusti 2020

Peninsula

Film på bio

Hej på er! Hur är allt med er? Med mig är det riktigt bra, jag startade den här dagen med sovmorgon då jag inte börjar jobba förrän 15:00. Med tanke på att jag har gått upp 04:30 i ungefär en vecka så uppskattar jag verkligen den här sovmorgonen. 
 
Men förutom att jobba så händer det ingenting idag. Jag jobbar till 22:00 och sen ska jag bara hem och ta det lugnt innan det är dags för nästa arbetspass imorgon. Men igår var jag inte bara hemma. Efter ett arbetspass och sedan en liten tupplur så var jag redo för middag på stan och bio. Jag, Oskar, en kollega till mig och hennes vän gick på bio och såg Peninsula. Peninsula är uppföljaren till Train to Busan som kan vara den bästa zombiefilmen jag sett! 

 
 
 
Såhär skriver SF om filmen:
 

"Peninsula" äger rum fyra år efter zombieutbrottet i "Train to Busan".

Den koreanska halvön är förstörd och Jung-seok, en före detta soldat som har lyckats fly utomlands, får ett hemligt uppdrag att återvända. När han och hans team oväntat möter överlevande börjar den allra sista kampen att fly från den övergivna halvön igen.


Filmen utspelar sig i Sydkorea och i Train to Busan så startar hela zombieutbrottet där och i Peninsula så har det gått 4 år och dom flesta som bodde i Sydkorea har flytt till Hong Kong. Jag hade extremt höga förväntningar på Peninsula eftersom att första filmen var så otroligt bra. Förväntningarna var höga men samtidigt så förväntade jag mig att filmen skulle vara ganska dålig. Både via trailern och andra som sett den så har jag hört att det är mycket mer action i den här än i den första och att den är mer mainstream än första filmen. Men jag blev faktiskt inte besviken, vilket jag annars brukar bli på uppföljare. 

 
 
Det var mer typisk "hollywoodaction" i den här än Train to Busan men inte på den nivån att det blev dåligt. Det kändes dock inte riktigt som en uppföljare utan kändes som en helt fristående film som bara utspelade sig på samma plats som första filmen. Så man kan utan problem se den här utan att ha sett den första filmen. Dock så uppmanar jag er att se första, gillar ni zombiefilmer så kommer ni inte bli besvikna. 

 
 
 
 
 
Peninsula får absolut 4/5 från mig. Riktigt bra zombiefilm. Inte fullt så bra som ettan men fortfarande en riktigt bra och spännande film som jag tycker ni borde se om ni gillar zombies. Det märktes att dom hade större budget på den här filmen, mer häftiga actionscener och scener över stora vyer över ett Sydkorea i totalt kaos. 
 
Gillar ni zombiefilmer eller håller ni er borta från dom?